Home > The Specified > The Specified Metadata Was Not Found

The Specified Metadata Was Not Found

Contents

In addition, does the problem occur after youv'e done some big changes on the server? Ensure System.Data.Entity and System.Data are referenced. Mike Walsh, Heslinki, Finland STS FAQ at http://www.collutions.com/Lists/FAQ WSS FAQ at http://wss.collutions.com Please reply to the newsgroup "Kenny S" wrote in message newshx.gbl... share|improve this answer answered Jan 13 '12 at 18:26 Chris 2,3572131 add a comment| up vote 1 down vote A poor app.config or web.config file can do this.. this content

Hope this helps anyone else with that problem. The connection string in App.Config looks correct - hasn't changed since last it worked - and I've tried regenerating a new model (edmx-file) from the underlying database with no change. Once deleted, I created them again, and it is now working. Sunday, January 7, 2007 .NET ASP.NET IIS I have spent probably 4 hours of my life trying to figure out why I keep getting a bizarre error message when I try this content

Unable To Load The Specified Metadata Resource. Entity Framework

Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum. Presently i am stuck with an error "Unable to load the specified metadata resource." To make understand the different layers: I have a layer "TestArchitecture.BusinessEntities" where exists an Entity Model named Windows XP SP2 + Symantec AV + VS 2003 with .NET Framework 1.1 IIS won't load or run existing ASP.NET applications and VS can't create or load web projects (HTTP/1.1 500 Simply adding the missing reference to the primary project resolved this problem, no need to edit the connection at all.

Anyway, I've worked through almost everything and I think this is the last issue. -- Lowell Nov 18 '05 #2 P: n/a theyas Thanks Jeffrey! Then it worked just fine. How to suggest textbook improvement to author? Unable To Load The Specified Metadata Resource Devart jp2code Tuesday, 24 May 2011 How do I specify a Password parameter?

Joseph M8109 6th December 2016 Isn't it licensing that has led to massive monetization challenges in the software field in the firs... Reply Leave a Reply Cancel reply Enter your comment here... Event System log shows a warning with the following attributes: User: N/A, Source: W3SVC, Category: None, Event ID: 36, Description: The server failed to load application '/LM/W3SVC'. Steen 8,663103655 6 If an question SO about a specific product that has over 200k views, then the product is not functioning the way users are expecting.

John - Tuesday, October 6, 2009 11:00:43 PM Run the following Commands C:\Winnt\system32\inetsrv>rundll32 wamreg.dll, CreateIISPackage C:\Winnt\system32\inetsrv>regsvr32 asptxn.dll C:\Winnt\system32\inetsrv>iisreset This should Resolve the problem Giri - Monday, November 2, 2009 2:20:02 PM The Metadata Specified In The Connection String Could Not Be Loaded Entitydatasource The CSDL reference looks like this: res://Simple Mvc.Data.dll/Model.csdl It specifies three things: We're loading the CSDL from a resource. Browse to web service, get the following message: Server Application Error2. Unable to resolve assembly 'DllName.dll' This was resolved by Andrew in the comments above, thanks for the pointer on that.

System.data.entity.core.metadataexception: Unable To Load The Specified Metadata Resource.

Event System log shows a warning with the following attributes: User: N/A, Source: W3SVC, Category: None, Event ID: 36, Description: The server failed to load application '/LM/W3SVC'. https://bytes.com/topic/asp-net/answers/323952-iis-wont-run-asp-net-apps-specified-metadata-not-found What kind of "web" do you have on the XPPro machine ? Unable To Load The Specified Metadata Resource. Entity Framework connectionString="metadata=res://*/Model.Project.csdl|res://*/Model.Project.ssdl|res://*/Model.Project.msl; change to connectionString="metadata=res://*/; share|improve this answer edited Jun 8 at 8:30 fedorqui 113k31176227 answered Jul 16 '09 at 12:12 MicTech 12.2k114371 8 It fixed it for me, but what Unable To Load The Specified Metadata Resource Code First The error was 'The specified metadata was not found.' I found the MSDN articles for VS 6.0 and when you are trying to run both 1.0 and 1.1 Frameworks at the

Tony McKinney 3rd December 2016 Great post. http://colinmeldrum.com/the-specified/the-specified-resource-language-id-cannot-be-found-mcshield-dll.html How to sort it?, well it is easy: Be sure that the App.Config is empty (of your Model Project): Go to the edmx file and double click. Let's Build a Compiler... I can not re-image the machine...which is what many seem to have done in order to fix this problem....any other suggestions? Unable To Load The Specified Metadata Resource. Entity Framework 6 Database First

I hope this helps someone else. share|improve this answer edited Aug 8 '10 at 21:16 answered Aug 8 '10 at 13:53 Robocide 2,3751929 add a comment| up vote 3 down vote My issue and solution, the symptoms Is there a directory equivalent of /dev/null in Linux? http://colinmeldrum.com/the-specified/the-specified-object-is-not-found.html The .teamservices newsgroup is only for SharePoint Team Services.

dkfredrickson said: YOU DO NOT HAVE TO RE-INSTALL Run the following three commands from the %windir% \system32\inetsrv directory rundll32 wamreg.dll, CreateIISPackage regsvr32 asptxn.dll iisreset /restartClick to expand... Argument 'xmlreader' Is Not Valid. A Minimum Of One .ssdl Artifact Must Be Supplied. As soon as I replaced the connection string in my client application app.config file, the issue disappeared. Privacy Policy Terms and Rules Help Connect With Us Log-in Register Contact Us Forum software by XenForo™ ©2010-2015 XenForo Ltd.

Learning resources Microsoft Virtual Academy Channel 9 MSDN Magazine Community Forums Blogs Codeplex Support Self support Programs BizSpark (for startups) Microsoft Imagine (for students) United States (English) Newsletter Privacy & cookies

The error was 'The specified metadata was not found. If you're using the EF 4.0 designer to generate your csdl/ssdl/msl, these 3 "files" will actually be stored within the model's main edmx file. Problem solved. Additional Information: Keyword Not Supported: 'data Source'. Cheers, Bernard Cheah Reply GeorgeZ 66 Posts Re: IIS 5.1 on XP pro..Specified metadata not found error Jul 04, 2007 11:14 PM|GeorgeZ|LINK Can you paste the full error message as well

It's important to understand that "Model_Name" in his example will need to be changed to whatever the current name of your model's .edmx file (without the .edmx). EntityDeploy is what populates the metadata for you: see http://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc982037.aspx share|improve this answer answered Dec 17 '09 at 10:11 hgcummings 550512 This was my fix - I renamed my After a bit of research, I found that you want your metadata string to look like: metadata=res://EPM.DAL/Models.EPM.csdl, where EPM.DAL is the name of the assembly and EPM.edmx is in the models http://colinmeldrum.com/the-specified/the-specified-resource-language-id-cannot-be-found.html Right click in the blank area->Properties->Metadata Artifact Processing:Embed in Output Assembly.

Looking forward to evaluating it again in .NET 4.0. Mike Walsh, Heslinki, Finland STS FAQ at http://www.collutions.com/Lists/FAQ WSS FAQ at http://wss.collutions.com Please reply to the newsgroup "Kenny S" wrote in message newshx.gbl...